Redenen Voor Een Taxatie

Er zijn een hoop redenen voor een taxatie te bedenken. Een aantal voorbeelden van wanneer u een taxateur allemaal nodig zou kunnen hebben vind u hieronder:

 • Wanneer u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde
 • Tijdens het afsluiten of verhogen van een hypotheek
 • Bij het verdelen van bezittingen
 • Op het moment dat u in een echtscheiding zit
 • Wanneer u uw bezittingen moet opgeven in uw belastingopgave
 • Als u een huis koopt of verkoopt

Het kopen van een huis

Het kopen van een huis is één van de redenen voor een taxatie. Door een hypotheekadviseur laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen is de eerste stap bij het kopen van een huis. U kunt op zoek gaan naar een woning in uw prijscategorie zodra u dit eenmaal weet. Vervolgens kunt u deze laten taxeren. Op deze manier kunt u een betere beslissing maken voor een woning. Doormiddel van een taxatie kunt u namelijk een helderder beeld krijgen van het verschil tussen de vraagprijs en de waarde. Vaststellen of de woning wel aan uw verwachtingen voldoet gaat op deze manier beter. 

Het aanvragen van een hypotheek

Het is vaak een enorm voordeel wanneer u bij het aanvragen van een hypotheek over een taxatierapport beschikt. U kunt uw hypotheekverstrekker namelijk zekerheid bieden doormiddel van een onafhankelijk en betrouwbaar taxatierapport. De zekerheid die de hypotheekverstrekker hiermee krijgt is dat de desbetreffende woning met zekerheid een bepaalde waarde heeft. Op deze manier kan de hypotheekverstrekker u met een gerust hart een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

Op het moment dat u een woning naar iemand anders wil overdragen moet u zich realiseren dat u eigenlijk een bepaalde waarde naar iemand anders overdraagt. Dit is dan ook de reden dat u een bepaald percentage aan belasting moet betalen over de waarde die u overdraagt. U kunt een beter beeld krijgen van het bedrag dat u waarschijnlijk moet betalen doormiddel van een taxatierapport.

Successierechten

Een vorm van belasting die over een erfenis wordt geheven wordt ook wel successie genoemd. Wanneer u bijvoorbeeld een woning erft wordt er aan de belasting doorgegeven wat de waarde van de desbetreffende woning is. Doormiddel van een onafhankelijke taxatie wordt op zo’n moment de waarde van de woning bepaald.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*