Taxatie Bedrijfspand

De waarde van uw bedrijfspand achterhalen? Vraag nu de bedrijfspand taxatie aan! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag en in samenspraak met u plannen we de taxatie in.

  Naam* Telefoon*
  Email* Adres*
  Postcode* Plaats*
  Doel* Verbouwing*
  Soort Validatie*
  Uw bericht:

  Extra informatie
  Wanneer u een kloppende balans wilt maken voor uw bedrijf is het essentieel om te weten wat de waarde van uw bedrijfspand is. Het is in de meeste gevallen verstandig of zelfs noodzakelijk om een taxatie van uw bedrijfspand te laten uitvoeren. Daarnaast is de taxatie van uw bedrijfspand in de meeste gevallen verplicht. Enkele voorbeelden van op welke momenten het rapport ‘ Taxatie Bedrijfspand ‘ handig kan zijn, vindt u hieronder:

  • Bij Financiële rapportage
  • De aan- of verkoop van een bedrijfspand
  • Bij het afsluiten van een verzekering
  • Bij familiaire of fiscale overdracht
  • Bij de belastingaangifte
  In verband met zijn bedrijfspand zijn er meerdere soorten taxaties die u als ondernemer kan aanvragen:

  Taxatie t.b.v. aankoopbeslissingen

  Op het moment dat u een bedrijfspand, kantoor of winkel gaat kopen kan Taxatie Bedrijfspand erg geschikt zijn. U kunt op deze manier een helderder overzicht krijgen op de prijs-kwaliteitsverhouding van het pand. U kunt op deze manier beslissen in hoeverre het pand wel voldoet aan uw verwachtingen.

  Taxatie t.b.v. de Belastingdienst

  Op het moment dat u uw belastingaangifte over onroerend goed moet invullen kan het u een hoop gemak geven wanneer u beschikt over een taxatierapport. U krijgt een veel accurater beeld op de waarde van het pand dankzij het rapport. Zo kunt u uw belastingaangifte correct invullen en voorkomt u eventuele naheffingen.

  Taxatie t.b.v. financieringen

  Een ondernemer heeft deze taxatie nodig wanneer hij een verbouwing wil doen of een nieuw pand wil kopen. Omdat de waarde van het pand door de taxatie wordt vertegenwoordigt is het eenvoudiger om financieringen voor een dergelijk project rond te krijgen.

  Taxatie t.b.v. verkoopbeslissingen

  Een taxatie is in het bijzonder handig wanneer u een bedrijfspand wilt verkopen. Dankzij de onafhankelijke gegevens uit het taxatierapport kunt u beter bepalen hoeveel u voor uw bedrijfspand moet vragen.

  Balanswaardebepaling

  Door een balans op te stellen kunt u te weten komen wat de waarde van uw bedrijf op een bepaald moment is. Uw bedrijfskapitaal is makkelijk te bepalen op deze manier. Wanneer u een bedrijfspand huurt kunt u bij Taxatie Utrecht een huurprijs advies laten uitvoeren.

  Minnelijke waarderingen

  Hier gaat het om een taxatie van een bedrijfspand in verband met de aangifte voor het Recht van Successie na het overlijden van een gerechtigde. Nadat deze door erfgenamen is aangevraagd wordt de taxatie uitgevoerd door een taxateur. De taxatie wordt uitgevoerd in samenwerking met een taxateur die van de belastingdienst afkomstig is.

  Vaststellingsovereenkomst Belastingdienst

  Bij de belastingdienst kunt u deze overeenkomst aanvragen. Het gaat hier om de taxatie van een bedrijfspand die in samenwerking wordt gedaan met een taxateur van de Belastingdienst. Buiten de waarde wordt door de taxateurs tijdens zo’n vaststellingsovereenkomst ook het vermogen van de ondernemer/onderneming en de inbreng- of ontrekkingswaarde bepaald.

  Bedrijf taxateren

  U wil uw bedrijf laten taxeren? Taxatie Utrecht is niet alleen supervoordelig, maar kan het rapport binnen vijf werkdagen voor u klaar hebben! Vraag direct een taxatie aan.